I'll Try Anything Once (Somewhere) (-Yorum-Yaz-)





The Strokes'un, Somewhere'i izleyen herkesin hayran kaldığı şarkısı. Aslında You Only Live Once şarkısının aynı melodiye sahip bir demosu fakat o şarkıyla hiçbir alakası yok. Filmde kullanıldığı sahneye ve hatta filmin geneline o kadar iyi yakışıyor ki... Bundan olsa gerek filmin fragmanında da bu şarkı kullanılmış.

Somewhere filmini kesinlikle tavsiye ederim:





Otuzlu yaşlarda yakışıklı ve ünlü bir oyuncu olan Johnny Marco, günlerini; Ferrari'siyle hız yaparak, güzel kadınlara beraber olarak ve kariyerinin bir parçası olan film tanıtımlarına katılarak geçiren biridir. Fakat, bir basın konferansında "Johnny Marco kimdir?" diye sorulunca, cevabını bilmediği bu soruya cevap veremez. Johnny Marco'nun insanlarla ilişkisi kişisellikten çok uzaktır. Johnny, başarısız evliliğinden olan kızı ile bir süre birlikte vakit geçirince tekrar hayattan zevk almaya başlasa da, aslınca bir "hiç" olduğu gerçeğinin farkına varmaya başlar.

Gereksiz gözüken ve uzun uzadıya çekilmiş sahneleri bazı izleyicilere sıkıcı gelebilir fakat anlatmak istediğini çok iyi anlatan bir dram filmi.

Yorum Gönder

Daha Yeni Yazılar Daha Eski Yazılar Ana Sayfa